Deze winter besparen op energiekosten? PVC Strokengordijnen!

16/11/2017 Geschreven door: alain

Categorieën

De winter is in aantocht! Zal het een strenge winter worden met sneeuw, natuurijs en autoruiten krabben? Wie zal het zeggen? Echter is een ding zeker, de temperaturen zullen dalen en de verwarming zal weer gestookt moeten worden. In dit artikel leest u meer over de werking van PVC strokengordijnen en hoe u met het juiste strokengordijn uw energierekening kunt verlagen.

Waarom kiezen voor PVC strokengordijnen in plaats van alternatieven?

PVC Strokengordijnen worden onder andere gebruikt om de energierekening laag te houden. Een PVC Strokengordijn houdt ongeveer 65% van de koude lucht tegen zonder de vrij toegang te belemmeren.

Er zijn een aantal andere alternatieven zoals pendeldeuren, snelloopdeuren en luchtdeuren die ook een besparing op uw energierekening kunnen realiseren. Echter zijn de investeringen in deze alternatieven aanzienlijk hoger hetgeen resulteert in een langere terugverdientijd.

Kiezen voor PVC strokengordijnen betekent snel een netto besparing doorvoeren op uw energiekosten, sterker nog indien u nu een strokengordijn monteert bespaart u deze winter nog vele honderden euro’s.

PVC Strokengordijnen uitgelegd

Strokengordijn Transparant Magazijn

PVC Strokengordijnen bestaan uit zachte-, flexibele PVC Stroken. Het type PVC strook, overlapping, strookdikte, breedte en ophangsysteem zijn van invloed op de gebruikersvriendelijkheid en effectiviteit.
In onze webwinkel bieden wij maar liefst 21 soorten strokengordijnen op maat waar wij rekening houden met al deze factoren in combinatie met type verkeer (heftruck, pallets of personen) en de toepassing binnen of buiten.

Strokengordijnen worden veel toegepast binnen de industrie, distributiecentra, pharmacie, werkplaatsen, magazijnen, paardestallen, veestallen, kassen, datacentra, horeca, pakhuizen, koelhuizen, vrieshuizen, dierentuinen, waar heeft u ze nog meer gezien?

Strooktype

Er bestaan vele soorten PVC Stroken, waarvan wij er maar liefst 16 soorten aanbieden onder te verdelen in transparante- en ondoorzichtige stroken. De meest gekozen strooktypen zijn Transparante PVC Stroken , deze zijn glad en helder transparant.

Andere type stroken zijn dubbel geribbeld, vriescel glad ,vriescel geribbeld, koelcel, antistatisch, mat transparant , lasbescherming en de gladde ondoorzichtige stroken in de kleuren blauw, wit, zwart en grijs. De kleuren blauw, rood en geel zijn eveneens in een transparante uitvoering verkrijgbaar.

Strookoverlapping

 

Strokengordijn strookoverlapping

Strook overlapping wordt uitgedrukt in percentages en geeft aan in welke mate de ene PVC Strook over de andere strook valt. Overlapping kan variëren tussen de 0% en 100%. In onze webwinkel verkopen wij strokengordijnen waarvan de overlap varieert tussen de 33% en 100%. Bovenstaande foto illustreert hoe de stroken elkaar overlappen, de buiging van de PVC stroken is in werkelijkheid vele malen minder.

Strookdikte

Strookdiktes kunnen variëren tussen de 1 mm en 5 mm. De dikste strook levert vanzelfsprekend de hoogste energiebesparing op. Des te dikker de strook des te minder soepel de doorgang zal zijn.  Strookdiktes 1 t/m 4 mm worden aangeboden binnen onze webwinkel, indien u extra dikke 5 mm PVC Stroken voor zwaar industrieel verkeer nodig heeft kunnen deze via onze moedermaatschappij EFD besteld worden.

Strookbreedte

De keus voor een brede dan wel smalle strook hangt  af van het type verkeer dat moet passeren. Smalle stroken zijn geschikter voor licht verkeer zoals personen, bredere stoken zijn geschikter voor zwaarder (gemotoriseerd) verkeer zoals pallets en heftrucks. De brede stroken zijn eveneens dikker en bieden de beste weerstand tegen tocht. PVC Stroken zijn verkrijgbaar in de breedtes 100 t/m 600 mm, binnen onze webwinkel zijn stroken t/m 400 mm verkrijgbaar, indien u de bredere stroken 500 en 600 mm nodig heeft kunt u ook deze bestellen bij EFD.

Ophangsysteem

Kiezen voor het juiste ophangsysteem is net zo belangrijk als de keus voor het type strokengordijn, u wilt immers niet dat kostbare energie verloren gaat. Binnen onze webwinkel voeren wij verschillende vaste systemen voor zoals Hook on en RVS en Ophangrail STD Gegalvaniseerd Staal  voor wand- en planfondmontage. Wilt u het strokengordijn opzij kunnen schuiven? Vraag dan een offerte aan bij EFD voor de verschuifbare systemen: Sliding Track, Accordion, Overhead Door Brackets en Curtonizer.

Montage

Misschien wel het allerbelangrijkste is de montage, let er goed op dat het strokengordijn aan alle zijden goed aansluit en stevig gemonteerd wordt. Indien u advies nodig heeft over hoe u het strokengordijn het beste kunt monteren kunt u bellen met de klantenservice. Laat u het gordijn liever monteren dan kunt u de klantenservice vragen naar lokale EFD partners die uw strokengordijn vakkundig kunnen monteren.

Bespaar deze winter nog op uw energierekening

Deze winter al een netto besparing doorvoeren op uw energierekening? Bestel dan een Strokengordijn op maat of stel zelf een strokengordijn samen door PVC Stroken per meter of PVC Stroken op rol te combineren met Ophangsystemen.

Vrijblijvend advies ontvangen van onze specialisten?

Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Neem contact op