Snel & eenvoudig PVC gordijnstroken vervangen?

30/05/2018 Geschreven door: alain

Categorieën

PVC gordijnstroken vervangen hoeft geen heel karwei te zijn, desondanks wordt het vervangen van gordijnstroken vaak langer uitgesteld dan wenselijk is. Een strokengordijn met beschadigde of afgebroken stroken kan niet optimaal functioneren, als gevolg hiervan zult u moeilijkheden ervaren het werkklimaat te beheersen tegen aanvaardbare kosten.
Of erger nog, er kunnen ernstige ongelukken gebeuren. Bijvoorbeeld wanneer een transparant strokengordijn onder de krassen zit en daardoor het zicht belemmerd van een heftruckchauffeur. De chauffeur denkt dat er niemand aan de andere kant van het strokengordijn staat en rijdt zijn collega per ongeluk van de sokken met in het ergste geval blijvende invaliditeit van zijn wel gewaardeerde collega. Voorkomen is beter dan genezen, vervang beschadigde of afgebroken PVC gordijnstroken daarom tijdig.

PVC gordijnstroken vervangen, zo doet u dat

De meeste arbeid en daarmee kostbare tijd gaat hem zitten in het op maat knippen of snijden van de gordijnstroken. Volg het onderstaande stappenplan om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan, tijd is immers geld! Als u een beetje handig en ervaren bent zou het vervangen van een gordijnstrook in een kleine 5 minuten gepiept moeten zijn.

  1. Opmeten van de oude gordijnstroken.
  2. Rol de nieuwe gordijnstroken uit.
  3. Snij de nieuwe gordijnstrook iets ruimer dan de oude strook, PVC uitgerold kan tot na 1 week nog ongeveer 1% krimpen. Hanteer daarom de vuistregel voor elke meter 1cm extra te rekenen. Wij adviseren een stanleymes te gebruiken, een schaar is ook mogelijk maar raden wij af, omdat dit erg moeilijk is.
  4. Markeren van de gaten ter bevestiging aan de rails. Leg de oude strook op de nieuwe en u markeert gemakkelijk de gaatjes.
  5. Boor de nieuwe gaatjes met een boormachine of maak handig gebruik van een gaatjestang /perforatietang.
  6. Bevestig het ophangplaatje met de oude schroeven en moertjes of maak gebruik van popnagels in combinatie met een popnageltang.
  7. Hang de nieuwe gordijnstrook of stroken aan de rails en het strokengordijn functioneert weer als nieuw!

Het vervangen van de gordijnstroken is met juiste gereedschappen een fluitje van een cent, met als resultaat vele euro’s besparen op uw energierekening. En niet te vergeten de veiligheid! De kans op ongelukken is met goed zicht weer beperkt tot een minimum.

Tips

Bestel PVC gordijnstroken per meter

U kunt kostbare tijd besparen door PVC gordijnstroken per meter te bestellen. Wij snijden de gordijnstroken exact op de gewenste maat. Tegen een meerprijs maken wij de gaatjes in de gordijnstroken en monteren we de ophangplaatjes, vraag onze klantenservice naar de mogelijkheden en kosten.

Gebruik de juiste gordijnstroken

PVC gordijnstroken zijn er in maar liefst 16 verschillende soorten variërend in strookdiktes van 1 t/m 4mm en strookbreedtes van 100 t/m 400mm. Het type verkeer is bepalend voor het type gordijnstrook, de dikte en breedte. Voor zwaar verkeer zoals heftruckverkeer adviseren wij dikke brede stroken, licht verkeer zoals personen adviseren wij de smalle dunne stroken. De dubbel geribbelde gordijnstroken zijn het duurzaamst, deze blijven het langste transparant voor optimaal zicht. Voor het gebruik van PVC gordijnstroken in vriescellen adviseren wij de gordijnstroken vriescel of de dubbel geribbelde gordijnstroken vriescel. Deze stroken blijven zacht / flexibel tot ver beneden het vriespunt (tot wel -45 º). Wanneer u gewone stroken gebruikt zal u al snel over moeten gaan tot vervangen van de PVC stroken omdat deze onder invloed van vriestemperaturen hard worden oftewel bevriezen en dan bij intensief gebruik afbreken.

Vrijblijvend advies ontvangen van onze specialisten?

Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Neem contact op