Hoe verlengt u de levensduur van een PVC strokengordijn?

27/12/2017 Geschreven door: alain

Categorieën

Alhoewel de levensduur van een PVC strokengordijn moeilijk te voorspellen is zijn er wel een aantal vuistregels om de levensduur te maximaliseren. In dit artikel leest u meer over hoe u de levensduur van uw strokengordijn kunt maximaliseren.

PVC Strokengordijnen worden gebruikt om uw goederen en werknemers én klanten te beschermen tegen onder andere: tocht, vocht, stof, geluid, insecten, rook, luchtjes, spatten, extreem warme of koude temperaturen etc. En laten de besparing op uw energierekening niet vergeten door gebruik te maken van een PVC strokengordijn. Maar wat kunt u doen om uw strokengordijn zoveel mogelijk te beschermen tegen deze invloeden?

3 vuistregels om de levensduur van uw PVC strokengordijn te verlengen

  1. Kies het juiste type PVC strokengordijn
  2. Onderhoud PVC Strokengordijn
  3. PVC Stroken vervangen

1 Kies het juiste type PVC strokengordijn

PVC strokengordijnen zijn er in vele verschillende soorten. U kunt kiezen voor strokengordijnen op maat, strokengordijn kant en klaar (set) of u maakt zelf een strokengordijn door PVC Stroken te combineren met een ophangsysteem en bijbehorende schroeven en moeren.

Allereerst is het belangrijk het type PVC Stroken te bepalen, wij leveren maar liefst 16 soorten stroken. Met betrekking tot de levensduur is het belangrijk om te bepalen waar u het strokengordijn exact voor gaat gebruiken.

Welk type verkeer passeert de doorgang? Indien zwaar verkeer zoals heftruckverkeer frequent de doorgang zal passeren dan kiest u voor een dikkere strook bij voorkeur minimaal 300 mm breed, 2 of 3 mm dik. Is er sprake van licht verkeer zoals personen of dieren? Dan volstaat een PVC Stroken vanaf 100 of 200 mm breed, 2 mm dik. Houdt ook rekening met strookoverlapping afhankelijk van het type verkeer of toepassing binnen of buiten.
Indien u het strokengordijn buiten toepast en zwaar verkeer de doorgang zal passeren dan kiest u voor zware brede PVC Stroken met een grote overlapping. Dit strokengordijn zal namelijk opgewassen zijn tegen een windstootje en zware belasting door bijvoorbeeld heftrucks. Personen of dieren kunnen moeite ervaren met het passeren van het zware strokengordijnen, kies daarom voor smallere lichtere stroken met een kleine overlapping.

Temperatuur kan de levensduur van PVC Stroken verkorten, de factor temperatuur is met name belangrijk wanneer u het strokengordijn toepast in een vrieshuis. Kies dan voor strokengordijn vriescel of strokengordijn vriescel geribbeld, deze gordijnen bestaan uit PVC stroken die flexibel blijven bij extreem lage temperaturen -45º Celsius 9 (tot max +10º Celsius). Indien u andere PVC Stroken gebruikt zult u merken dat de stroken minder flexibel zijn onder deze extreme temperaturen met als gevolg dat de stroken kunnen afbreken. Indien u rekening houdt met de beschreven factoren behaalt u de maximale levensduur uit het strokengordijn tegen lage investeringskosten.

Wie kiest voor Levensduur ++ kiest voor dubbel geribbelde PVC Stroken, deze stroken hebben tot wel 50% langere levensduur dan de gladde PVC Stroken.

2 Onderhoud PVC Strokengordijn

Het plegen van onderhoud verlengt de levensduur van uw PVC strokengordijn. Keep it clean! Het komt geregeld voor dat strokengordijnen voortijdig afgeschreven worden omdat ze er niet mooi meer uit zien of omdat men er niet goed meer doorheen kan kijken. In veel gevallen blaast u het strokengordijn nieuw leven in door ze te reinigen met warm water, regelmatig schoonmaken van de PVC Stroken voorkomt dat vuiligheid zich permanent hecht aan de stroken. Gebruik geen reinigingsmiddelen, deze kunnen de weekmakers extraheren en uw stroken harder en doffer maken. Ook is het raadzaam de ophanging periodiek te controleren, mogelijk zijn schroeven schroeven en moeren los gaan zitten als gevolg van zware belasting en intensief gebruik, periodieke controle voorkomt schade aan de PVC stroken.

3 PVC Stroken vervangen

Mochten bepaalde PVC Stroken na intensief gebruik toch vervormen, afbreken, lelijk worden of niet voldoende transparant meer zijn, vervang dan een paar stroken in plaats van het strokengordijn meteen af te schrijven. Zorg er daarom voor dat u altijd reserve PVC Stroken hebt liggen! Mocht een strook bijvoorbeeld afbreken dan kunt u gelijk de strook vervangen en voorkomt u onnodig temperatuurverlies dat onherroepelijk leidt tot hogere energiekosten. PVC Stroken ter vervanging / reparatie van uw strokengordijn besteld u eenvoudig per rol of per strekkende meters in onze webwinkel.

Vrijblijvend advies ontvangen van onze specialisten?

Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Neem contact op